Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj vikend

Ovaj vikend u Baranji imamo par događanja, a to su: 23.Međunarodni etno susreti u Bilju koji traju dva dana, Bure kulture na Vidikovcu Belje i Dani Dunava u Kopačkom ritu.

23. Međunarodni etno susreti u Bilju

Kako sam naziv ove dugogodišnje manifestacije govori, glavni naglasak je na promociji i predstavljanju etno baštine i svemu što se povezuje s njome, od narodnih glazbala, nošnji, pjesme i plesa, ali i prirodne baštine i tradicionalne baranjske kuhinje.
Subota, 01.srpnja

Program počinje u subotu, 01. srpnja u 16 sati sajmom domaćih proizvoda, a uključivat će i zanimljive etno radionice na kojima će se posjetitelji moći upoznati s tehnikama tradicijskog moleraja ili izgradnje frulica od trske. Oni najmlađi će se moći zabaviti na etno igraonicama, etno igralištu “slamarica” i jahanju na ponijima. Ulaz na sva događanja je besplatan.
Svečano otvaranje započinje smotrom folklora, nastupima KUD-ova i folklornih ansambala u 18 sati. Zatim slijedi nastup plesnog studija Shine, a u 21 sat stiže prava etno glazbena poslastica, nastup sarajevskog sastava Divanhana.

Nedjelja, 02.srpnja
Drugi dan festivala, u nedjelju 02. srpnja, biti će obilježen zvukovima tamburica. Nakon žonglerske predstave za djecu „Zajedno“ Kazališne skupine Susret, slijedi nastup tamburaškog sastava Nesanica u 16:30 sati te đakovačkog tamburaškog sastava Slavonske Lole u 18:30 sati. Na pozornicu će se u 20:30 popeti popularna grupa Vatra, čijim koncertom završava program manifestacije.
Uz bogati glazbeni program, posjetitelji će se moći uživati i u bogatoj gastro ponudi, mirisima i okusima ribljih i mesnih jela, u opuštenoj atmosferi jednog izvrsnog početka ljeta.

Bure Kulture na Vidikovcu Belje

Udruga Đola organizira BURE kulture 01. srpnja s početkom u 21 sat na Vidikovcu Belje, omiljenoj lokaciji svih turista, posjetitelja i zaljubljenika u baranjske pejzaže.

BURE kulture spoj je dobro poznate baranjske kulturne baštine, gastronomske ponude i
glazbe, a sve to zaokružuju nepregledni vinogradi i plodne ravnice iznad kojih se pruža
nezaboravan zalazak sunca. 

Za glazbu će se pobrinuti Sebastijan&bend, a u kasnim večernjim satima DJ Armando.

Zakoturajte se na još jedno BURE kulture i uživajte u dobrom ritmu okruženi mirisnim
čokotima i s baranjskim vinom u ruci.

Dan Dunava u Kopačkom ritu

U subotu, 1. srpnja, Park prirode Kopački rit slavi Dan Dunava. Očekuje Vas bogat program, fina baranjska kuhinja i ulaznice za vožnju brodom i posjet Tikvešu koje su snižene u pola cijene.

Za one najmlađe organizator je pripremio zabavne radionice i igre. Također će biti izložena izložba fotografija s njihovog foto natječaja Srce Dunava gdje ćete moći glasati za najbolju fotografiju.