Nastavlja se izgradnja vodovodne mreže u Batini!

Od sredine listopada u nekim se ulicama u Batini gradi vodovodna mreža koja je prije deset godina izostavljena iz plana gradnje. Planirano je da do kraja godine, odnosno početkom sljedeće godine, bude dovršen projekt od milijun i pol kuna, kojega su inicirali i pokrenuli Šandor Šipoš, zamjenik načelnika Općine Draž (potpredsjednik DZMH-a) i saborski zastupnik Robert Jankovics.

Ovog proljeća saborski zastupnik Jankovics sastao se sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurekovićom,  kako bi potaknuo izgradnju vodovodne mreže u nekim ulicama u Batini, gdje se to dosada nije napravilo.

Na same propuste je prije toga ukazao Šandor Šipoš, zamjenik načelnika Općine Draž.
– Kada je 2009. započela izgradnja lokalne vodovodne mreže izostavljeni su dijelovi Batine – Staklena ulica, Ulica Jorgovana, Planinska, Petefijeva, i nekoliko manjih dijelova sela . Problem pogađa oko 50 obitelji koje od tada nemaju “gradsku” vodu. Čini se kako je naše selo uz  Dunav siromašno vodom, bunari isušuju, mnogi koriste kišnicu u svojim kućanstvima, a za piće kupuju vodu u bocama. Mislim da ne moram objašnjavati koliko problema može imati jedna obitelj zbog nedostatka pitke vode. Konačno riješavanje ovog problema učinit će veliku zadovoljštinu našoj zajednici – rekao je Šandor Šipoš.

Troškove priključenja će snositi Općina Draž
Projekt od milijun i pol kuna u provedbi Baranjskog vodovoda (financiran od strane Hrvatskih voda), trebao bi biti završen do kraja 2019. ili početkom sljedeće godine, nakon čega će se pogođena kućanstva moći priključiti na vodovod.
– Troškove priključenja, od oko 1800 kuna snosit će Općina Draž, dok stanovnici moraju snositi samo troškove postavljanja šahta– naglasio je zamjenik načelnika.

Razvoj zahvaljujući DZMH-u Batina
– Pomoću Roberta Jankovicsa i DZMH realizirali smo nekoliko razvojnih projekta u Batini. Obnovili smo sjedište DZMH Batine, Vatrogasni dom, Dom kulture, dječje igralište, a naša udruga organizira većinu programa i događanja u selu. Svi projekti su usmjereni na poboljšanje kvalitete života mještana. Krovna organizacija DZMH i naš saborski zastupnik odigrali su ključnu ulogu u izgradnji vodovodne mreže, za koju smatram da ne može nedostajati infrastrukturi naselja 21. stoljeća. Nažalost, ovim projektom još nismo obuhvatili ulicu Dózsa György i prilazne ceste  koje spajaju stambene objekte sa putem koji vodi prema spomeniku. Voda će stoga još uvijek nedostajati mnogim obiteljima što će za nas predstavljati novi izazov u budućnosti. – rekao je Šipoš.