Općina Kneževi Vinogradi s brojnim infrastrukturnim projektima u 2023. godini

foto: MB Press

Krajem prošle godine Općina Kneževi Vinogradi izglasala proračun u vrijednosti 30 milijuna, još tadašnjih, kuna. Najveći dio obuhvaćaju infrastrukturni projekti od kojih je dobar dio već ugovoren.

Jedan od najvećih projekata je izgradnja općinske zgrada koja će biti dom upravi, vijeću i tvrtki Kneževi parkovi. Nova zgrada se gradi na mjestu stare, a trenutno su u fazi pripremni i početni radovi. Radi se o investiciji vrijednoj 730 tisuća eura. Očekuje se završetak radova tijekom iduće godine.

,,Unazad nekoliko godina sve društvene objekte smo obnovili, a uvijek je naša zgrada bila na čekanju iako nije bila u bajnom stanju. Tako da je konačno došlo vrijeme da naši mještani i općinska uprava dobiju izrazito potreban objekt. U prijašnjoj zgradi nismo imali arhiv niti vijećnicu”, rekao je načelnik Vedran Kramarić.

Potpisan je ugovor za još jedan veliki projekt Posijetiteljsko-interpretacijskog centra u Karancu. Nalazit će se na mjestu sadašnje pošte u Kolodvorskoj ulici. Obuhvatit će poslovni, kongresni prostor, suvenirnicu i vanjski prostor za manifestacije. ,,Izuzetno važan projekt za nas jer ovo je općina koja vidi izuzetnu gospodarsku važnost u turizmu i ovaj projekta se naslanja na tu priču. Smatram da Karanac koji je brend zaslužuje takav objekt, a bit će centralna točka za sve naše turiste gdje će moć dobiti pravu informaciju o turističkoj ponudu”, istaknuo je Kramarić.

Vrijednost projekta je 660 tisuća eura, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Početak izgradnje je planiran za proljeće, a završetak tijekom iduće godine.

U drugoj fazi planirana je izgradnja parkirališta za što je već sada vidljiva potreba.
Kreće se i s drugim brojnim projekata, a to su multifunkcionalna igrališta, vanjska obnova vrtića u Suzi te teren s umjetnom travom u Kneževim Vinogradima. S obzirom na veliku popularnost i uspjehe škole nogometa nastavljaju se ulaganja. U suradnji s HNS-om za mjesec dana kreće izgradnja terena s umjetnom travom s manjim dimenzijama.

U suradnji s Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama planirani su projekti rekonstrukcije oborinske obnove te nekoliko kritičnih točaka u Suzi i Zmajevcu kako bi se spriječili problemi s ljetnim bujičnim oborinama.

Planirani su i drugi projekti za koje se čekaju natječaji i sredstva. Ako se ostvare Kotlina će dobiti sređen sportski park, kao i Mirkovac.

Općina je i u ovom proračunu planirala sve mjere i poticaje kao i do sada od poduzetništva, demografije, poljoprivrede, stipendija, udruga, manifestacija i ostalo.

,,Nastavljamo u ritmu kako smo to radili prošlih godina ravnomjerno razvijati sva naselja naše Općine”, zaključio je načelnik.