Općini Kneževi Vinogradi dodijeljena potpora za projekt “Uređenje sportskog parka u Kotlini”

foto: OBŽ

Osječko-baranjska županija sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova s područja županije. Tim povodom danas, 19. rujna 2023. godine u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku održano je potpisivanje ugovora čija je ukupna vrijednost 396.500,00 eura, a uz potpisnike ugovora tomu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

Općina Kneževi Vinogradi prijavila je projekt “Uređenje sportskog parka u Kotlini” na javni poziv Osječko-baranjske županije za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene na području OBŽ u 2023. godini. Temeljem prijave, općini je dodijeljeno 10.000 eura za radove na izgradnji ograde na nogometnom igralištu i sanaciju vanjskog zida stadiona, dok će ostatak vrijednosti projekta cca. 25.000 eura biti financirano kroz Proračun općine.

Sustavno ulaganje u sportsku infrastrukturu kako bi sport približili našim građanima svih dobnih skupina, smjer je kojim se vodi Osječko-baranjska županija kao Europska regija sporta za 2024. godinu, ali i Općina Kneževi Vinogradi koja sustavno ulaže u sportske objekte i infrastrukturu na svom području. Tako je u posljednje četiri godine uloženo oko 5 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu (6 multifunkcionalnih terena, obnova zgrade NK Borac, umjetni teren, ograda ŠNK Polet Karanac itd…) a kojima općina promiče sportske djelatnosti te potiče stanovništvo a posebice mlade na aktivno bavljenje sportom i zdrav način življenja.

Putem javnog poziva dodijeljena je ukupno 31 potpora jedinicama lokalne samouprave i sportskim klubovima u ukupnom iznosu od 400.000,00 eura.