Ovog vikenda održava se Proljetni vašar u Karancu

Jedan od prvih pokazatelja da je proljeće stiglo u Baranju je Proljetni vašar u Karancu.

Proljetni vašar je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja će se ove godine održati u subotu 1. travnja.

Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupit oko 80 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.

Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena, slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu koji će biti postavljen pod šatorom.

U ponudi su: Šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu, kobasice u kotlovini.


U sklopu Proljetnog vašara svake godine se održava izbor za laskavu titulu ”PRNCEZA PUŠNICE”. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Od ove se godine uvodi nova igra za sve zainteresirane sudionike pod nazivom ”Kome diže visi”. Natjecatelji će dobiti tablu slanine težine cca 6 kg, a pobjednik je onaj tko ju bude duže držao u rukama.

Sve to i još puno više vas očekuje na neponovljivom Proljetnom vašaru u Karancu u SUBOTU 1.04.2023.

Program:

09:00 – sajam domaćih proizvoda

  • bogata gastro ponuda: čobanac, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
  • tamburaška glazba

11:00 – igra ”Kome duže visi”

12:00 – proglašenje ”Princeze pušnice”(natjecanje za najtežu, najmasniju i najslasniju tablu slanine u regiji)

  • proglašenje najljepšeg štanda