Vlada pokrovitelj ovogodišnjeg Pannonian Challengea

foto: Pannonian Challenge

Najprestižnije svjetsko BMX natjecanje, FISE World Series, dolazi u Osijek u sklopu ovogodišnjeg Pannonian Challengea od 3. do 7. lipnja.

Osijek će ove godine, zahvaljujući dugogodišnjim naporima organizatora Pannonian Challengea da natjecanje stave na listu najboljih svjetskih natjecanja adrenalinskih sportova, a zahvaljujući svesrdnoj potpori Vlade RH, ugostiti FISE World Series, najveći svjetski događaj urbanih sportova u sklopu kojeg će se dogoditi i Svjetski kup u disciplini BMX od 3. do 7. lipnja na lijevoj obali Drave. Tako će osječkim skate parkom, uoči njihovog prvog nastupa na Olimpijskim igrama voziti najbolji svjetski BMX vozači, među kojima je i najbolji hrvatski BMX vozač, Marin Ranteš, izvjesni predstavnik Hrvatske na Olimpijskim igrama. Pannonian Challenge se ove godine održava 21. godinu za redom, a kao priznanje za njihov dugogodišnji beskompromisni rad da od Osijeka naprave središte svjetskog adrenalinskog sporta dolazi i ova potvrda kvalitete njihovog rada.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je 200. sjednici odobrila pokroviteljstvo nad međunarodnim festivalom urbanih sportova Pannonian Challengeom. 

‘Pannonian Challenge ima dvadeset godina dugu tradiciju održavanja festivala urbanih sportova, na kojem je sudjelovalo više od tri stotine vrhunskih sportaša uz više od 20.000 posjetitelja godišnje. Festival ima izniman međunarodni i nacionalni ugled značajan ekonomski, socijalni i turistički učinak na grad Osijek, Osječko – baranjsku županiju i Hrvatsku. I ova odluka Vlade pokazuje našu potporu promociji i razvoju sporta u Hrvatskoj, osobito kod mladih’, poručio je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Više o svem na portalu Radio Osijeka