Zaklada Slagalica nastavlja s programom Aktivni u zajednici 2020.

Pozivaju sve zainteresirane ustanove i udruge te jedinice lokalne samouprave s područja pet slavonskih županija da se prijave .

Zaklada će, od veljače do prosinca 2020. godine raditi na razvoju drušrvenog kapitala i kulture davanja te na provedbi društvenih programa u zajednicama. Cilj je podignuti kvalitetu odnosa unutar zajednice, povezati ljude, organizacije, institucije i poslovne subjekte na način da zajednički i objektivno pogledaju svoje mjesto i prepoznaju čime raspolažu, što im nedostaje i, ključno, u kakvoj zajednici žele živjeti.

“Ako želite raditi na prepoznavanju i korištenju resursa koji postoje u vašoj zajednici, dobiti podršku zajednice, kvalitetnije uključiti članove u rad organizacije te povećati broj članova, onda je to program za vas i vašu zajednicu. Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje pruža vamse priloka da na drukčji način analizirate svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima pojedina zajednica raspolaže”, stoji u priopćenju Zaklade Slagalica.