Željko Mavrović i Mario Preskar predstavili projekt “škola boksa”

Foto:MB PRESS

Danas u gradskoj upravi grada Belog Manastira gradonačelnik Tomislav Rob, sa suradnicima, je ugostio proslavljene boksače Željka Mavrovića i Maria Preskara. Svrha radnog sastanka je prezentacija projekta Hrvatskog boksačkog saveza – škola boksa.

Tema razgovora bila je: kako mladima prebližiti sport te uključivanje mladih u sport bez obzira o kojem sportu radi. Tim projektom želi se promijeniti aktivnost naših mladih u pozitivnom smjeru te ih osvijestiti koliko je bavljenje tjelesnom aktivnošću korisno za unapređenje njihovog zdravstvenog, ali i psihofizičkog stanju.

Tijekom sastanka naglašeno je da na području Belog Manastira djeluje 21 sportski klub te oko 700 sportaša.

Projekt “škola boksa” prvenstvo je edukativni projekt kojeg provodi Hrvatski boksački savez na području cijele Hrvatske uz potporu Hrvatskog središnog odbora za sport. “Osobno svaki dan vježbam i smatram da je to potrebno kako bi tijelo uvijek držali u dobroj kondiciji formi” Istaknu je Željko Mavrović.

“Drago mi je da sam imao priliku upoznati dvije boksačke legende Željko Mavrović i Mario Preskar jer ovo je dobra prilika za lokalne sportaše da nauče nešto novo. Pogotovo što projekt predstavlja zdrav način življenja i da privučemo sve one koji ne treniraju da se počnu baviti sportom. Mi kao gradska uprava podržavamo sportske projekte te ćemo u narednom periodu financijski i materijalo pomoći sportskim kolektivima, pogotovo onima koji nemaju adekvatne uvjete za treniranje prvenstveno mislim na gimnsaku i boksački klub” Istaknuo je Tomislav Rob.

Foto MB PRESS

Po završetku radnog sastanka u dvorani Prve srednje škole Beli Manastir održana je prezentacija i demonstracija boksačkih vještina.