Viktor Orban razgovarao je s vodstvom DZMH-a

Prije otvaranja učeničkog doma Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Osijeku, Viktor Orban, premijer Mađarske, razgovarao je s vodstvom DZMH-a u konferencijskoj sali medijske kuće u Bilju. Razgovarali su o trenutnom stanju položaja Mađara u Hrvatskoj.
Premijer Viktor Orban otvorio je raspravu izjavom kako on i njegova Vlada i u budućnosti namjeravaju jačati mađarsku zajednicu u Hrvatskoj.

Robert Jankovics, predsjednik DZMH-a, krovne udruge Mađara koja za glavni cilj ima zaštitu cjelokupnih interesa mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj, predstavio je Premijeru trenutno stanje na područjima djelovanja mađarskih udruga u Hrvatskoj, te njihove nove razvojne planove.

Nakon toga su sudionici sastanka proanalizirali stanje ulaganja Mađarske Vlade u okviru Strategije za ruralni i gospodarski razvoj DZMH-a. Nakon analize ostvarenih razvojnih projekata, raspravljalo se i dogovaralo o budućim projektima

Osim toga razgovarali su o razvojnim projektima vrtića na materinskom jeziku, “preusmjeravanju” djece rođene u miješanim brakovima prema mađarskim obrazovnim ustanovama, trenutnim demografskim trendovima i ubrzanju izgradnje autoceste važne za regiju.